Nieuws Theater        Speellijst        Liedjesprogramma        Stand Up Comedy        Cabaret op Maat       

Biografie

Na zijn studie geschiedenis maakte Philip Walkate (1974) in 2001 zijn eerste voorstelling: Alweer een dag. Hiermee won hij de Holland Casino Podiumprijs 2002.

De jury noemde hem een 'pure cabaretier met een belofte voor de toekomst'. In februari 2002 stond hij ook in de finale van het cabaretfestival CabareteSKE in Eindhoven en in de halve finale van het Leids Cabaret Festival.

In 2002 nam hij de CD Zeeën van tijd op die in 2003 uitkwam.

De volgende show was Nederland! en werd geregisseerd door Victor van Swaay. Nederland! ging over hoe Nederlanders zijn en wat typisch Nederlands is, of niet.

In 2005 waren try - outs van een nieuw programma. Het was een vervolg op Nederland! en kreeg de titel: Nederland is in de war! Dezelfde thematiek kwam aan bod, met nu ook zeer scherpe actuele politieke conférences.

Ondertussen begaf Philip Walkate zich op het Stand Up Comedy pad. Hij won de Publieksprijs van de Culture Comedy Award.

2007: Een nieuw programma met de titel: Man van het Jaar. Een programma met tips en trucs voor de man van de 21ste eeuw. (Ook leuk en leerzaam voor vrouwen...). Samen met het nieuwe programma werd zijn eigen glossy gelanceerd: De Philip.

In seizoen 2009 - 2010 ging van Man van het Jaar in reprise. Philip Walkate gaf ook tekst- en regieadviezen voor de One Man Show Peer speelt Mascini (seizoen 2009-2010), zie www.peermascini.com.

Naast zijn activiteiten op theatergebied is Philip Walkate een veelgevraagd spreker, presentator en cabaretier op congressen en bedrijfsbijeenkomsten. Daarnaast schrijft hij voor andere artiesten en in opdracht van allerlei organisaties.

Hij was te zien in diverse TV reclames (Amstel Bier, TempoTeam) en maakt columns en liedjes voor radio en internet. Veel succes heeft hij momenteel met zijn filmpjes over Kakker: Ons soort Kinderboek en Uggs.
Zie www.youtube.com/philipwalkate